Portakal
Portakal (Citrus sinensis), Citrus cinsi bir ağaç olan Citrus sinensis’i ve onun meyvesini tanımlar. Ortalama olarak bir portakalın ağırlığı 140 gr’dır. Tüm turunçgil meyveleri gibi, portakallarında dış kabuğu kalındır, dolayısıyla taşıma işlemini kolaylaştırır ve portakalı dirençli kılar. 19. Yüzyıl itibari ile portakal ağaçları dünyada en çok yetiştirilen meyve ağacı olmuştur. Portakal ağaçları, tatlı meyveleri için tropikal ve subtropikal iklimlerde yaygın olarak yetiştirilir. Ağacın meyvesi taze yenebilir, suyu ve ya kokulu kabuğu işlenebilir. Portakal dünyada ki narenciye üretiminin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.
TOKLU Tarım olarak, Adana’nın verimli topraklarında üretim gerçekleştiriyoruz. En modern tarım tekniklerini kullanarak alanında uzman ekiplerimiz ve ziraat mühendislerimiz ile birlikte verimi ve kalitesi yüksek ürünler yetiştiriyoruz. Kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, çevre dostu iyi tarım yöntemleri kullanarak portakal üretimini kendi bahçelerimizde gerçekleştiriyoruz. Portakal hasat döneminde uzman ekiplerimiz tarafından özenle toplanarak paketleme tesisimize sevk edilir. Paketleme tesisimizde en kaliteli portakallar seçilerek paketlenir ve soğuk hava depomuzda sevkiyat için hazır halde bekletilir.