Kayısı

Kayısı (prunus armeniaca), rosacea familyasından, 2-10 metre yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz, Prunus cinsinden bir ağaçtır. Çiçekler 2-4,5 santimetre çapında, beş beyaz ile pembemsi yaprakları ile, ilkbaharda yapraklardan önce tek başlarına ve ya çiftler halinde üretilir. Küçük bir şeftaliye benzer bir sert çekirdekli 1,5-2,5 santimetre çapında (bazı modern çeşitlerde daha büyük) meyveleri (drupa) vardır. Sarıdan turuncuya, genellikle güneşe en çok maruz kalan tarafta kırmızı renkte, yüzeyi pürüzsüz (botanik olarak tüysüz olarak tanımlanır) ve ya kadifemsi ve çok kısa tüylü olabilir. Meyve eti genellikle serttir ve çok sulu değildir. Tadı tatlıdan ekşiye kadar değişebilir.

TOKLU Tarım olarak, Adana’nın verimli topraklarında üretim gerçekleştiriyoruz. En modern tarım tekniklerini kullanarak alanında uzman ekiplerimiz ve ziraat mühendislerimiz ile birlikte verimi ve kalitesi yüksek ürünler yetiştiriyoruz. Kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, çevre dostu iyi tarım yöntemleri kullanarak kayısı üretimini kendi bahçelerimizde gerçekleştiriyoruz. Kayısı hasat döneminde uzman ekiplerimiz tarafından özenle toplanarak paketleme tesisimize sevk edilir. Paketleme tesisimizde en kaliteli kayısılar seçilerek paketlenir ve soğuk hava depomuzda sevkiyat için hazır halde bekletilir.